Sådan kommer du bedst gennem lukningen af dit IVS

Hvis du ejer et iværksætterselskab, er du nok klar over, at du snart bliver nødt til at lukke det. Det kan desværre være en lidt besværlig proces, som de færreste har lyst til at bruge deres tid på. Der skal være styr på dokumenterne, og det kan nemt ende med at optage store mængder tid. Hvis du gerne vil undgå dette, er det en god idé at søge professionel hjælp.

Indholdsfortegnelse

En hurtig og smertefri proces

Hvis du gerne vil være fri for alt besværet, når du skal lukke IVS, er der heldigvis hjælp at hente. Hvis du benytter dig af professionel hjælp, slipper du ikke kun for at skulle bruge en masse af din egen tid, men du ved også, at det bliver gjort korrekt. Det hjælper dig hurtigt og smertefrit gennem processen, så du kan komme videre og fokusere din energi på nye, spændende projekter.

Når du får dit IVS lukket af professionelle, kræves der meget lidt af dig. Det er rart at kunne slippe for det hele, især hvis det egentlig ikke var dit ønske at lukke selskabet. Det eneste, du skal gøre, er at uploade nogle dokumenter og give nogle informationer, og så er processen faktisk sat i gang. Det er dog vigtigt at komme i gang, inden det er for sent, da det vil tage nogle dage, før det hele er gennemført.

Hvorfor skal mit IVS lukkes?

Beslutningen om at lukke for IVS-selskabsformen kom på baggrund af, at formen ikke har haft den ønskede effekt. Da iværksætterselskabet blev skabt, var det med det formål, at det skulle kunne styrke iværksætteriet. Desværre har det ikke vist sig at være realitet, hvilket betød, at Folketinget d. 9. april vedtog et lovforslag om at afskaffe iværksætterselskaber. Alle IVS skal derfor være lukket inden d. 15. april 2021.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Hvis du ikke er interesseret i at lukke dit IVS, har du heldigvis også andre muligheder. Du kan nemlig omdanne dit iværksætterselskab til et anpartsselskab (ApS). Her er det igen muligt at få hjælp med alle detaljerne og papirarbejdet, så processen bliver nem og hurtig. Det giver dig muligheden for bare at bruge din energi på arbejdet hos dit selskab fremfor de besværlige og tidskrævende lovmæssige detaljer.

Hvad sker der, hvis jeg ikke lukker mit IVS?

Du har ikke nogen mulighed for at fortsætte med at drive dit IVS efter d. 15. april 2021, så du er altså nødt til at lukke eller omdanne det. Hvis du ikke gør nogen af delene, vil dit IVS blive sendt til tvangsopløsning. Dette er noget, du helst skal undgå, da det kan lede til nogle uheldige konsekvenser for din fremtid. Det kan for eksempel gå ud over dine muligheder for at starte en ny virksomhed op i fremtiden eller at samarbejde med andre.

Sådan kommer du bedst gennem lukningen af dit IVS

Sådan kommer du bedst gennem lukningen af dit IVS