En a-kasse er også for de studerende

Når du netop er startet på din første uddannelse, og du ikke har været ude på arbejdsmarkedet endnu, er det ikke sikkert, at du har tænkt på at melde dig ind i en a-kasse. Men det kan du faktisk allerede gøre, lige så snart du starter på din uddannelse. Det er ikke noget, der behøver at vente, til du har fået dit første job.

Indholdsfortegnelse

Mange fordele ved at være medlem af en a-kasse

Der kan være rigtig mange fordele ved at være medlem af en a-kasse – også som studerende. Hvis du er medlem af en a-kasse som studerende, kan du blandt andet nyde godt af at være berettiget til dagpenge, fra den dag du er færdig med din uddannelse. Det kan være en god sikkerhed for dig, der ikke lige står klar med et jobtilbud fra endt uddannelse. Og det kan betyde meget at få dagpenge i stedet for at få kontanthjælp.

Spar penge på medlemskabet

Når du melder dig ind i en a-kasse som studerende, kan du jo glæde dig over, at du ikke skal betale en krone for det, så længe du studerer. Der er nemlig ofte studierabat på medlemskab af a-kasser, så du kan være med af en a-kasse helt gratis, så længe du er under uddannelse. Så skal du først begynde at betale for dit medlemskab, fra den dag du har bestået din sidste eksamen, og du har færdiggjort din uddannelse. Men på det tidspunkt burde der jo heller ikke være problemer med det, da du jo forhåbentlig enten har et job, eller i det mindste kan få dagpenge fra din a-kasse.

Mange a-kasser at vælge imellem

Når du skal melde dig ind i en a-kasse, kan det være en rigtig god idé at være opmærksom på, at du har rigtig mange forskellige valgmuligheder, når du skal vælge den helt rette a-kasse at blive medlem af. Der er ikke bare en eller to på markedet men derimod en lang række af muligheder. Der vil nok være en a-kasse eller to, der egner sig til lige netop dit felt, og derfor kan det være en god idé at overveje en af dem, hvis du har mulighed for det.

Snak med din potentielle a-kasse

Har du spørgsmål til din a-kasse, eller er du i tvivl om, hvad de kan hjælpe dig med, kan det være en god idé at tage en uforpligtende snak med din a-kasse, så du kan blive sikker på det hele, inden du skal vælge en a-kasse. Ellers kan du som regel ofte finde svar på mange af dine spørgsmål ved at klikke dig ind til deres hjemmeside, hvor der er meget info at læse op på.

Find juletræsfod til vand her.

En a-kasse er også for de studerende

En a-kasse er også for de studerende