FTF-A – Dit arbejdsliv, din rådgiver, din a-kasse

FTF-A kombinerer den traditionelle a-kasses tilbud om økonomisk tryghed med rådgivning, der tager udgangspunkt i din situation, dit fag og dit arbejdsliv.

FTF-A er en tværfaglig a-kasse, hvor du er velkommen som medlem, uanset hvad dit fagområde er. I 1976 blev FTA-A oprettet under navnet ’Funktionærenes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse’.

Dengang beskæftigede de sig primært med enkelte faggrupper, men i dag favner de bredt rent fagligt, og alle er velkomne uanset fagområde og beskæftigelsesstatus.

Hvad får jeg hos FTF-A a-kasse?

Hos FTF-A får du økonomisk sikkerhed i form af bl.a. dagpenge og efterløn. Du kan få udbetalt dagpenge fra FTF-A, hvis du bliver ledig og har været medlem af en a-kasse mindst et år.

FTF-A er først og fremmest en a-kasse, som har til formål at administrere og udbetale diverse økonomiske ydelser såsom dagpenge, efterløn, barselsorlov og sygedagpenge.

De bestræber sig dog på at være meget mere end det for dig som medlem. FTF-A tilbyder professionel og skarp jobrådgivning, hvor formålet er at få afklaret dine ønsker og kompetencer. Herefter er det endelig og altoverskyggende formål for FTF-A at hjælpe dig videre ud på arbejdsmarkedet i et nyt job.

FTF-A har ikke selv en enkelt fagforening tilknyttet, men de samarbejder til gengæld tværfagligt tæt sammen med mange forskellige faglige medlemsorganisationer.

Læs mere hos FTF-A her

Hvem er FTF-A for?

FTF-A a-kasse er for dig, som ønsker en sikker og stabil a-kasse med mange års erfaring inden for job- og karriererådgivning.

Uanset om du er studerende, nyuddannet, lønmodtager eller selvstændig, er du velkommen hos FTF-A. Her får du rådgivning, økonomiske støtte og karrierevejledning samt en række unikke tilbud om arrangementer, kurser og lønsikring.

Hvis du er studerende kan du tilmed blive medlem af FTF-A ganske gratis, så længe du er under uddannelse. Du kan dermed optjene ret til dagpenge, mens du studerer.

10 gode grunde til at blive medlem af FTF-A

Der er mange gode grunde til at melde dig ind i en a-kasse, men der er også mange forskellige a-kasser at vælge imellem efterhånden. Alle a-kasser tilbyder udbetaling af dagpenge, efterløn og lignende, men derudover er der relativt store forskelle på de enkelte a-kasser.

Hos FTF-A a-kasse får du som medlem en række særlige fordele og tilbud, som du kan drage nytte af, uanset om du er i job, under uddannelse eller ledig.

Herunder ser du 10 af de væsentligste grunde til at blive medlem af FTF-A a-kasse:

 • #1 – Hjælp til nyt jobFTF-A stiller et skarpt hold af jobrådgivere til rådighed for dig, hvis du bliver ledig. De kan hjælpe dig med, hvordan du skriver en god ansøgning og et CV, der overbeviser, samt hvordan du skal takle jobsamtaler.
 • #2 – Billigt medlemskabI kraft af, at FTF-A er en af Danmarks absolut største a-kasser, er der også mange medlemmer om at dele omkostningerne. Dette sikrer et billigt og god medlemskab til dig og andre danskere, der melder sig ind.
 • #3 – Professionelle samarbejdspartnereFTF-A tilbyder desuden et stærkt samarbejde og netværk med nogle af landets førende aktører inden for jobformidling og karriereudvikling.

  Du får de bedste muligheder for at komme i nyt job med hjælp fra Mercuri Urval og Jobindex.

 • #4 – Attraktiv lønsikringHar du relativt høje månedlige udgifter, kan det være en fornuftig løsning med yderligere lønsikring ud over de almindelige dagpenge på ca. 18.000 kroner om måneden.

  Hos FTF-A a-kasse kan du lønsikre dig helt op til 49.600 kroner om måneden, så du kan opretholde din vante levestil.

 • #5 – Økonomisk tryghedFTF-A er en a-kasse, og det betyder naturligvis også, at du kan modtage dagpenge som medlem, hvis du bliver ledig.

  Er du ledig i blot tre måneder, vil du allerede have tjent 10 års kontingent tilbage igen.

 • #6 – Også for selvstændigeFTF-A byder alle velkomne – også selvstændige. De tilbyder en hel afdeling, som udelukkende beskæftiger sig med at tage sig af medlemmer, som driver egen selvstændig virksomhed.
 • #7 – Fagligt kendskabDu får en a-kasse, som er tværfaglig. Dette sikrer, at uanset hvilket fag, du beskæftiger dig med, så kan FTF-A’s dygtige rådgivere hjælpe dig med målrettet udvikling og jobsøgning.
 • #8 – Få hjælp af socialrådgivereDet sker nogle gange, at man føler sig klemt i systemet, når man bliver ledig. Hos FTF-A a-kasse kan du få hjælp af deres dygtige socialrådgivere, som kan give dig overblikket over situationen tilbage, så du kan komme godt og trygt videre.
 • #9 – Du kan altid være medlemHvis du får lyst til at skifte boldgade rent fagligt, behøver du ikke at melde dig ud af FTF-A og ind i en ny a-kasse. Du får en tværfaglig a-kasse, som sikrer, at du altid kan forblive medlem, hvis du har lyst, uanset om du skifter karrierevej eller ej.
 • #10 – Bliv gratis medlem som studerendeStuderende kan blive medlem af FTF-A a-kasse ganske gratis, så længe de er under uddannelse. Er du studerende, får du tilmed professionel rådgivning, når du skal søge job eller praktikplads i forbindelse med din uddannelse.

Besøg FTF-A her