Krifa – A-kasse og fagforening med god værdi for pengene

Krifa, Kristelig Fagbevægelse, er en af landets største fagforeninger og a-kasser samlet ét sted. Her får du professionel rådgivning og sparring om din karriere, nye jobmuligheder, kompetenceafklaringer samt økonomisk tryghed i form af dagpenge, sygedagpenge, efterløn og øvrige ydelser.

Krifa tilbyder fire forskellige pakker, så der er noget for ethvert behov:

 • A-kasse uden fagforening
 • Krifa Light, som giver dig a-kasse og fagforening inkl. juridisk assistance
 • Krifa Basis, som er den mest populære løsning, hvor du får a-kasse og fagforening til at dække hele dit arbejdsliv
 • Krifa Plus, som er til dig, der ønsker den totaldækkende løsning med a-kasse og udvidet fagforening med ekstra fordele

Du kan blive medlem af Krifa fagforening og a-kasse, uanset om du er ledig, i job, studerende, lønmodtager eller selvstændig.

Indholdsfortegnelse

Fordele som medlem af Krifa

Som medlem af Krifa fagforening og a-kasse bliver du tilbudt en lang række interessante og attraktive tilbud, som kun er tilgængelige for medlemmer af Krifa.
Blandt de mange tilbud finder du bl.a. følgende:

 • Økonomisk tjek – Du kan igennem Krifa få rabat hos Finanshuset Fredensborg, som tilbyder hjælp og rådgivning, så du kan få et overblik over din privatøkonomi.
 • Ferielejligheder – Alle medlemmer får op til 30% rabat på flotte og dejlige ferielejligheder placeret på Skagen Havn.
 • Krifa Ulykkesforsikring – Få en af landets billigste ulykkesforsikringer for kun 40 kroner om måneden.
 • Lønsikring – Skab stabilitet og tryghed i din privatøkonomi i tilfælde af ledighed ved at lønsikre dig for op til 21.000 ekstra om måneden ud over dagpenge.
 • Weekendophold – Gør brug af de store rabatter på Trinity Hotel- og konferencecenter.
 • Krifa Jura – Skal du have juridisk hjælp fra advokater til f.eks. lejekontrakter, ægtepagter eller bolighandel, kan du gøre brug af de mange særpriser på advokathjælp gennem Krifa.
 • Privatforsikring – Rabat på forsikring af indbo, bil, ulykke m.m.

Læs mere hos Krifa her

Arrangementer og webinarer til dig

Ud over at give dig tryghed og økonomisk sikkerhed ved ledighed gennem dagpenge, så tilbyder Krifa også en lang række spændende arrangementer, podcasts og webinarer.

Du kan deltage i disse arrangementer for at fremme dit social og professionelle netværk, lære spændende ting om netop det at finde nyt job, indgå i fællesskaber på arbejdspladsen, skrive den perfekte ansøgning og lignende karrierefremmende værktøjer.

Arrangementerne finder sted i hele landet, og både fysiske arrangementer og webinarer bliver løbende offentliggjort på Krifas hjemmeside. På den måde kan du hele tiden se, hvornår der sker noget interessant nær dig.

Krifa Start – Gratis medlemskab for studerende

Hos Krifa kan du blive medlem ganske gratis, hvis du er studerende. Løsningen hedder Krifa Start, og den giver dig, som er elev, lærling eller elev på fuld tid, mulighed for at blive medlem af fagforeningen, uden at skulle hive penge op ad lommen.

Du skal være under 30 år for at kunne gøre brug af Krifa Start. Opfylder du dette kriterie, får du til gengæld al den støtte, du har brug for til studie- og arbejdsliv.

Du kan bl.a. få hjælp og sparring om dine rettigheder, hjælp til at føre sager i tilfælde af tvister med din arbejdsgiver og lignende situationer.

Læs mere hos Krifa her

Krifa lønsikring

Når du bliver ledig, kan du modtage dagpenge, indtil du finder nyt job igen. Dagpengesatsen i Danmark er dog ikke voldsom høj – den ligger på knap 18.000 kroner om måneden i 2015.

Hvis du har højere månedlige udgifter end 18.000 kroner, kan det derfor være en fornuftig løsning med en lønsikring. En lønsikring er en forsikring, som sikrer dig en yderligere udbetaling ud over de knap 18.000 kroner fra dagpengene hver måned.

Med Krifa lønsikring kan du sikre dig for op til 21.000 kroner ekstra hver måned i et helt år, hvis du bliver ledig. Det giver ekstra plads i privatøkonomien, og du kan nemmere opretholde din hidtidige levestandard uden problemer.

A-kasse for selvstændige

Krifa er først og fremmest en fagforening og a-kasse for lønmodtagere og studerende. Men selvstændige har også rig mulighed for at melde sig ind i a-kassen og sikre sig mod konkurs eller lignende.

Hvis du selv vælger at ophøre med at drive selvstændig virksomhed, får du karensperiode på tre uger, hvori du ikke kan modtage dagpenge. Går du konkurs med din forretning, er perioden dog kun en uge, og herefter kan du modtage dagpenge som normalt.

Besøg Krifa her