MA – A-kassen for højtuddannede

MA er en af Danmarks førende a-kasser for højtuddannede. Hos MA får du som medlem faglig hjælp og rådgivning, når du er ledig og søger nyt job, eller når du ønsker at skifte job, mangler hjælp til lønforhandling, ansættelsesforhold og lignende sager.

I denne guide kigger vi nærmere på fordelene for dig som medlem af MA a-kasse, samt hvad MA kan hjælpe dig med helt konkret.

Indholdsfortegnelse

Hvad får jeg som medlem hos MA?

Når du er medlem af MA, er du først og fremmest medlem af en a-kasse. Det betyder, at du er sikret økonomisk tryghed i tilfælde af ledighed i form af dagpenge. MA står for udbetaling af dagpenge, sygedagpenge, barselspenge, efterløn og feriepenge.

Som medlem af MA får du dog meget mere end blot økonomisk tryghed – du får også en faglig partner, som hjælper dig videre i din karriere. Uanset om du mangler juridisk hjælp med komplekse sager med din arbejdsgiver, sparring og råd om karriere, uddannelse eller udvikling, så får du hjælpen hos MA.

Læs mere hos MA a-kasse her

Hvem kan blive medlem af MA a-kasse?

Alle kan blive medlem af MA a-kasse, men de beskæftiger sig primært med en række bestemte fagområder. Du kan dog blive medlem, uanset om du er studerende, selvstændig, lønmodtager, i job eller ledig. På dette punkt favner MA meget bredt, og alle er velkomne til at blive medlem og få gavn af de mange fordele.

MA henvender sig primært til højtuddannede og selvstændige erhvervsdrivende samt en række specifikke fagområder: samfundsvidenskab, pædagogik, sundhed, kommunikation, IT, naturvidenskab, humaniora og psykologi.

Beskæftiger du dig på en eller anden måde med et eller flere af ovenstående fagområder, vil MA være den helt rette a-kasse for dig. Deres dygtige og erfarne job- og karriererådgivere har indgående kendskab til netop disse faglige områder, og de kan hjælpe dig godt videre, hvis du er ledig, eller hvis du ønsker at udvide din horisont med nye karrieremæssige udfordringer.

Efterløn og pension

MA a-kasse står også for udbetaling af efterløn, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen. Du skal tilmelde dig ordningen, inden du fylder 30 år, og derudover skal du betale bidrag til efterlønsordningen gennem din a-kasse i 30 år.

Herefter vil du være berettiget til at modtage efterløn, når du når en vis alder. Den påkrævede alder afhænger af, hvornår du er født. Jo senere du er født, desto senere kan du gå på efterløn. Du vil dog altid kunne gå på efterløn en del år før, du kan gå på pension.

MA a-kasse hjælper dig med rådgivning og vejledning mht. efterløn, og de står for det administrative og udbetalinger af efterløn, når du når dertil.

Barsel

Er du medlem af en a-kasse, kan du optjene retten til at modtage barselsdagpenge i op til 52 uger. Satsen for barselsdagpenge er den samme som almindelige dagpenge, hvilket er lige knap 18.000 kroner om måneden i 2015.

Du kan gå på barsel, lige så snart du mangler fire uger af din graviditet, hvis du er kvinde. Er du mand, kan du kun modtage barselsdagpenge i to uger, og det foregår umiddelbart efter, barnet er født.

Læs mere hos MA a-kasse her

Jobsøgning

MA a-kasse giver dig ikke kun økonomisk tryghed i form af dagpenge, efterløn osv. – de hjælper dig også fagligt og professionelt, når du ønsker at søge nyt job eller skifte job.

Hos MA kan du få hjælp til en lang række ting såsom:

  • Vejledning og rådgivning, når du bevæger dig fra studie til arbejdsmarked
  • Afklaring af dine personlige og faglige kompetencer med henblik på fremtidig karriere
  • Lær at skrive en målrettet og motiveret ansøgning, som vækker arbejdsgiverens interesse
  • Udform og opsæt et flot CV med al relevant information
  • Få hjælp til at forberede dig til jobsamtaler, så du bliver sikker på dig selv og tryg ved udfordringen
  • Deltag i spændende samtaler og netværksmøder for at styrke dit professionelle netværk med henblik på f.eks. nyt job

En stærk a-kasse for selvstændige

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende og driver dit eget firma, kan du melde dig ind hos MA a-kasse og sikre dig økonomisk – f.eks. i tilfælde af en konkurs.

Hvis du selv vælger at lukke dit firma, aktiverer dette dog en karensperiode på tre uger, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Perioden er kun en uge, hvis der er tale om en konkurs.

Ud over økonomisk tryghed kan du også altid gøre brug af de mange kurser, arrangementer og stærke netværksmøder, som du har adgang til som medlem af MA a-kasse.

Besøg MA a-kasse her