Find en a-kasse som freelancer

Har du spekuleret på at blive freelancer, eller er du måske ovenikøbet lige startet på livet som freelancer, kan det være godt at overveje at melde dig ind i en a-kasse, så du er på den sikre side, hvis du en dag ikke længere har mulighed for at skaffe flere jobs eller flere kunder i din forretning. Ved at være medlem af en a-kasse har du nemlig mulighed for at få dagpenge, hvis du en dag er nødt til at lukke din forretning ned og dermed finde en anden måde at tjene penge på. Så kan en a-kasse være med til at give dig dagpenge til den dag, du finder dig et andet job igen.

Det er ikke sikkert, at du nogensinde regner med at skulle lukke din forretning som freelancer. Men det betyder ikke desto mindre, at det ikke sagtens kan ske om et halvt, et helt eller måske 10 år ude i fremtiden. Og i så fald er det jo godt at have betalt ind til en a-kasse, som kan hjælpe dig med dagpenge. Det er en forsikring til din fremtid. Og selvom du ikke kan forestille dig at lukke din forretning nu og droppe livet som freelancer igen, er det ikke ensbetydende med, at risikoen for det ikke er der. Der er mange freelancere, der ender med at lukke forretningen igen og vende tilbage til det almindelige arbejdsmarked.

Når du er freelancer, er du jo selvstændig. Og derfor kan det være en rigtig god idé at kigge efter en a-kasse, der specifikt målretter sig mod selvstændige. På den måde kan du være sikker på at få en a-kasse, der forstår sig på personer i lige netop din situation, og du kan være sikker på at få den rette hjælp og støtte, hvis du en dag står i en situation, hvor du har brug for det. Du kan jo altid vælge at tage en indledende snak med nogle af de a-kasser, der målretter sig mod netop selvstændige, og så kan du derefter finde ud af, hvad der giver mest mening for dig at melde dig ind i.

Hvis du har flere forskellige at vælge imellem, kan det også være en god idé at sammenligne priser på de forskellige a-kasser, så du ender med at finde den a-kasse, der giver bedst mening for dig at melde dig ind i rent økonomisk. Der er jo ingen grund til at betale for meget for din a-kasse, når du nu nemt har mulighed for at melde dig ind i den, der er billigst.

Skal du lave dit eget kontor som freelancer, kan det også være en god idé at indrette det på en god måde, så du bliver glad for at arbejde der. Køb træpersienner her, hvis du gerne vil have noget pænt på vinduerne.