Hvilken a-kasse skal jeg vælge

Du er ikke bundet til én a-kasse. Det vil du aldrig være. Der er mange a-kasser som specialiserer sig i nogle brancher og medarbejder, men du vil aldrig skulle vælge én bestemt.

Din a-kasse kan hjælpe dig med at få dagpenge. Du har derfor brug for en a-kasse med dygtige medarbejdere, der ved meget om din branche.

Er du en chef eller leder vil ”Lederne’s a-kassse” være et oplagt valg for dig. Du kommer i trygge hænder, der ved hvad sagen drejer sig om og nemt vil kunne skaffe dig dagpenge. Sammenlignet med en åben a-kasse som Frie Funktionærer, der ikke har fokus på ledere, men et bredt fokus, ville du opleve billigere pris, men knap så kompetent rådgivning.

Liste over typiske stillinger og hvilken a-kasse der passer bedst:

Vi gennemgår her flere jobtyper og de a-kasser som passer bedst til.

Chef/leder
Ledernes a-kasse er, som navnet hentyder, velegnet til ledere og ansatte med ansvar for andre. De kender faget og kan derfor give dig den bedste service inden for dit område, når du er en betroet medarbejder.

CA a-kassen henvender sig også til ledere og medarbejdere med ansvar. De er lidt billigere end Lederne, og er gode til dig på mellem-leder stadiet.

Akademikernes a-kasse har fokus på dem med kandidater og det der er højere. De højtuddannede. Har du derfor en ledende stilling og en høj uddannelse er dette en god a-kasse til dig. De har specielt fokus på nyuddannede kandidater.

Lærere
Lærernes a-kasse er selvfølgelig mest oplagt. Allerede under uddannelsen vælger man at tilmelde sig. De er den største a-kasse for lærere og har fokus på at vide alt om dine behov og ønsker til en bedre trivsel.

Pædagoger
SL er a-kassen til dig inden for pædagog faget. De kender til faggruppen og har et så stort antal medlemmer at de kan presse regeringen og andre interessenter.

Det er faktisk den eneste a-kasse som har fokus på pædagoger. De kan sikre op til 80% af den løn som du fik i din stilling. Udover økonomisk støtte får du også den bedste juridiske hjælp.

Socialrådgivere
FTF-A samarbejder med Socialrådgiverforeningen. Det har de gjort i mange år nu. De vil forsætte deres samarbejde og det er netop en af de grunde til du bør indlede et a-kasse samarbejde med FTF-A.

Deres vejledere har erfaring med din faggruppe. De kender til branchen. De sørger for du kommer i job hurtigere end andre, med deres kompetente rådgivning.

Sygeplejersker
DSA bør være dit valg inden for a-kasse. De fokuserer på sundhedssektoren og har den absolut største erfaring. Fra 1 oktober 2016 hedder DSA a-kassen officielt “Din Sundhedsfaglige A-kasse”.

Akademiker
Som uddannet akademiker har du et oplagt valg. Akademikernes a-kasse henvender sig præcis til dig der er højtuddannet. Du skal endda have en lang videregående uddannelse, ellers kan du ikke komme ind i varmen. Brancherne varierer meget. Det kan være en ulempe.

Du vil både kunne finde almindelig lønmodtagere hos Akademikernes a-kasse men også selvstændige.