Hvordan skriver man en ansøgning?

Det er vigtigt at skrive en effektiv jobansøgning for at blive ansat. At skrive et CV er dog kun en del af processen. Her er nogle tips til at sikre, at din jobansøgning skiller sig ud fra mængden:

Indholdsfortegnelse

Brug nøgleord

Nøgleord er ord, der beskriver dine kvalifikationer. De bruges til at søge efter job på websteder som Indeed.com og Monster.com. Når du ansøger om et job, bruger rekrutteringsmedarbejderen nøgleord til at finde kvalificerede kandidater. Så når du skriver din jobbeskrivelse, skal du sørge for at inkludere alle relevante nøgleord.

Medtag relevant erfaring

Medtag detaljer om dine tidligere ansættelseserfaringer, der relaterer sig direkte til den stilling, du søger. Hvis du f.eks. ansøger om at blive salgsrepræsentant, skal du nævne tidligere salgsroller, du har haft.

Vær specifik om, hvad du kan gøre

Vær specifik med hensyn til, hvad du kan gøre for virksomheden. Sig ikke bare “Jeg kan sælge alt!” Forklar i stedet, hvordan du kan løse problemer, håndtere vanskelige situationer osv.

Vis, hvordan du passer til deres kultur

Vis, hvordan du passer ind i virksomhedens kultur. Er du udadvendt? Passer din personlighed godt sammen med andre? Er din kommunikationsstil forenelig med deres? Disse spørgsmål går videre end blot at beskrive dig selv. De viser også, hvordan du vil bidrage til holdet.

Skriv klart og tydeligt

Sørg for, at din skrift er klar og præcis. Undgå jargon og alt for teknisk sprog. Undgå også at bruge passiv stemme. Passiv stemme får sætninger til at lyde vage og uklare.

Korrekturlæs, før du sender

Korrekturlæsning er afgørende, før du sender din ansøgning. Tjek grammatik, stavning, tegnsætning og formatering.

Opfølgning

Når du har sendt din ansøgning, skal du følge op med den ansættende chef via e-mail inden for 24 timer. Tak ham/hende for at have gennemgået dit materiale, og spørg, om han/hun har brug for yderligere oplysninger.

Send CV’er direkte til rekrutteringsansvarlige.

De rekrutteringsansvarlige tager imod CV’erne og behandler dem.

Begræns antallet af ansøgninger, du sender.

Rekruteringscheferne tager imod mere end 100 ansøgninger om dagen. Derfor ønsker vi, at du begrænser antallet af ansøgninger, du sender.