Ingen skal blande sig i dit valg af a-kasse

Når du skal i gang med at vælge a-kasse, er det meget vigtigt, at det er helt op til dig selv, hvad du vælger.

Der kan ofte være store meninger om netop dette område på en arbejdsplads, og derfor er det også en god ide bare at holde det for dig selv, da ingen skal blande sig i dit valg af a-kasse.

Indholdsfortegnelse

A-kasse og fagforening er en personlig ting

Det samme gør sig gældende, når det kommer til fagforening. Begge dele er en personlig ting og et personligt valg, og derfor kan det være en god ide at holde kortene tæt til kroppen, da det endda kan ende med at skabe splid og optøjer på arbejdspladser.

Du er ikke forpligtet til at vælge den samme fagforening eller a-kasse som dine kollegaer, ligesom du ikke er forpligtet til at vælge den samme bank eller det samme sted at låne penge. Så lyt til din egen mavefornemmelse når du skal i gang med at finde ud af, hvor du gerne vil være medlem.

Lad være med at snakke med kollegaer om a-kasse

Selvom det kan være fristende, og det da også sker mange steder, er det dog ofte bare en god ide ikke at snakke om a-kasser og fagforeninger med sine kollegaer. Har du bare lyst til at melde dig ind det samme sted som dem, kan du sagtens gøre det, men vil du eks. vælge en anden fagforening end dem, er der mange, der kan blive generet af det, og det kan skabe splid på en arbejdsplads.

Så hvis du gerne vil have dit valg af fagforening og a-kasse i fred og ro, kan det bedste svare sig ikke at tale om det på selve arbejdet.

Spar penge på din a-kasse

Har du endnu ikke meldt dig ind i en a-kasse, og vil du gerne spare så mange penge som muligt på dit valg af a-kasse, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at sammenligne priser på a-kasser, så du er sikker på at få den billigste løsning. Det kan du nemt gøre online, ligesom du kan sammenligne markedet for billån her.

Der kan være fine penge at spare ved at vælge en af de billigere a-kasser, så det er bare med at komme i gang med at sammenligne, hvis det er noget for dig.

Få dagpenge når du har brug for det

Det gode ved at være medlem af en a-kasse er jo primært, at du har mulighed for at få dagpenge, hvis du en dag ender med at blive ledig. På den måde er du ikke nødt til at klare dig for kontanthjælpssatsen, da du i stedet får dagpenge udbetalt fra din a-kasse, som er væsentligt flere penge hver måned.

Derfor er det også en god ide at melde dig ind i en a-kasse så hurtigt som muligt, så du hurtigere kan få ret til dagpenge, i fald du ender med at blive fyret fra dit job.

Ingen skal blande sig i dit valg af a-kasse

Ingen skal blande sig i dit valg af a-kasse