Dette er sponsoreret indhold
Når man står til rådighed for arbejdsmarkedet kan man modtage sociale ydelser som dagpenge og kontanthjælp. Det er en af vigtigste dele af det danske velfærdssamfund, at der er et social sikkerhedsnet, der griber en, hvis man har behov for hjælp. Der er dog et par ting man skal huske at gøre, hvis man skal modtage sociale ydelser fra staten. Den vigtigste del er formentlig, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Afhængigt af, hvilken a-kasse og job-center man er tilknyttet kan der være forskellige krav og regler. Det er vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i disse regler, så man kan modtage penge til den første i måneden. I dette indlæg kigger vi derfor kort på, hvilke ting man skal gøre for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
Hvad må du bruge dine dagpenge på
Der er faktisk talt ikke noget krav om, hvad man skal bruge sine dagpenge eller kontanthjælp på. Det er fuldstændig op til en selv, hvad man ønsker at bruge udbetalingen på. Et godt tip kan være at lægge et budget for at skabe økonomisk overblik og dermed have styr på, hvilke indtægter og udgifter man har. Så det er faktisk ligegyldigt om du bruger dine pénge på live-koncerter, ture i biografen eller sexlegetøj. Det blander kommunen og a-kassen sig ike i – det er helt og aldeles op til dig selv at bestemme, hvad den månedlige indtægt skal gå til. Det eneste der er vigtigt er, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket kan gøre på forskellige måder. I de næste to afsnit går vi i dybden med, hvad man skal gøre som helt regulær dagpengemodtager – selvom man kan have forskellige job a-kasser og job-centre er processen nemlig stort set det samme.
Tjek Jobnet
Når man har meldt sig ledig hos sin a-kasse, vil man blive bedt om at oprette sig på Job-net. Det er den kommunale del, og den del jobcenteret står for. En af de vigtigste ting man skal huske er at gå ind og oprette sig på Jobnet. Her skal man tilmelde sig med NemID, hvorefter man bliver bedt om at udfylde sit CV på siden. Her er det vigtigt, at man skriver alt relevant data om en selv, så potentielle arbejdsgivere kan finde en via jobdatabasen. Når man har gjort det, og alt er klart skal man huske at tjekke for nye jobopslag, hver eneste uge. Det gør man ved at trykke på den blå knap, der er på forsiden, når man har logget ind med sit NemID. Det er helt og aldeles vigtigt, da man skal sørge for at holde sig opdateret med de jobs, der kommer. i området
Opdater jobloggen
Når det er gjort, så gælder det om at søge jobs ugentligt. Det kan være forskelligt, hvor mange jobs det påkræves at søge om ugen. Et eksempel er Akademikernes A-kasse, der kræver at man søger mellem 1-2 om ugen eller 6 jobs i alt over fire uger – disse jobs skal skrives ind i en joblog. På jobloggen registreres hvilke job man har søgt, og på den måde kan begge parter se, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet.