Tre gode råd til indretning af det effektive mødelokale

Hvis du arbejder i en større virksomhed har du måske også prøvet at stå med et mødelokale som bare ikke fungerer. Det kan der være flere årsager til, men hvis du og din arbejdsplads er interesseret i at have mere effektive og måske kortere møder, så læs med her og få et par tips og tricks der kan gøre jeres mødelokale bedre tilpasset jeres behov.

Indretning

Et mødelokale skal normalt ikke bestå af særlig mange elementer, men de få der skal være, er til gengæld også vigtige. Først og fremmest er det vigtigt med et langt bord, som er stort nok til hvis I skal have møder for hele virksomheden eller med udefrakommende gæster. Derudover er det selvfølgelig også essentielt at have stole nok til alle, især hvis I har tendens til at holde lange møder. En tredje ting, der kan være smart at have er et whiteboard med dertilhørende tusser og tavlevisker. Det kan være rigtig smart til de møder hvor en hel powerpoint præsentation ikke er nødvendigt, men hvor det stadig er rart at der er noget at rette øjnene mod.

Stemning

Mange større lokaler til møder er ofte ret kolde at træde ind i. Her menes der ikke temperaturen, men stemningen. Derfor kan det være en god idé at have et par planter i hjørnet, flotte tæpper på gulvet, lamper med god belysning eller noget kunst på væggene til at bløde atmosfæren lidt op. Det kan også være en god idé at overveje hvad I skal sætte på bordene af forplejning for at gøre det mest behageligt for alle mødedeltagere. Her er det især vigtigt med vand, men andre drikkevarer som te og kaffe kan også være meget velkomment. Hvis I holder lange møder, er det en god idé også at have lidt snacks på bordet til når blodsukkeret falder. Det kan for eksempel være frugt, nødder eller slik.

IT-udstyr

De fleste virksomheder har efterhånden brug for IT-udstyr til møder, og det er ikke en lille post. Her kan der både være tale om en god og hurtig wifi-forbindelse som kan trække at mange mennesker er på nettet på samme tid, men også en projektør der kan vise præsentationer, hjemmesider eller andet I har brug for at kigge på i plenum. Det kan også være at I har mange møder online og i den forbindelse er det vigtigt at huske på akustikken i lokalet, så dine deltagere i den anden ende kan høre dig ordentligt. Her kan du både bruge lydabsorberende opslagstavler, tæpper eller skærmvægge.

Tre gode råd til indretning af det effektive mødelokale

Tre gode råd til indretning af det effektive mødelokale