Udnyt alle mulighederne i din a-kasse og fagforening

Det koster penge at være medlem af en a-kasse og en fagforening. Derfor er det også vigtigt, at du føler, at du får noget for dine penge, når du først er blevet medlem.

Derfor kan det være en rigtig god idé at huske på, at der er masser af tilbud og muligheder til dig som medlem, når du er aktiv i en a-kasse eller en fagforening. Du kan få hjælp til mange forskellige ting, især når du er jobsøgende og mangler nyt arbejde.

Lær mere her om hvordan du også kan tjene penge på køb og salg af værdipapirer, når du er udenfor arbejdsmarkedet.

Få hjælp til at skrive ansøgninger og CV

Du kan blandt andet få hjælp til at skrive en god ansøgning og få opdateret dit CV, så det ser godt ud, når du skal i gang med at sende det ud til mulige nye arbejdsgivere.

Der er mange, der ikke har skrevet en ansøgning i 10, 20 eller 30 år, og derfor kan der være brug for hjælp, når der igen skal ansøges om jobs. Det er ikke en skam ikke lige at kunne skrive en god ansøgning, men du bør søge hjælp til det, hvis du har udfordringer på det område.

Bliv klogere med kurser

En anden måde du også kan få hjælp på er via kurser og evt. uddannelse, som du ofte kan få hjælp til via din a-kasse.

Når du er uden for arbejdsmarkedet, kan det være en rigtig god idé at bruge din tid på at tillære dig yderligere kvalifikationer, som kan hjælpe dig med at komme i arbejde hurtigere. Jo mere du kan, desto nemmere bliver det også for dig at finde et arbejde igen, da du på den måde kan søge bredere.

Få rådgivning og vejledning

Sidst, men ikke mindst, kan det også være smart at bruge den rådgivning og vejledning, som du kan få både hos din a-kasse og hos din fagforening. Der sidder mennesker, som har været inden for dette felt i mange år, og som har styr på alt fra regler til dagpenge, pension og kurser.

Disse personer sidder der kun for at hjælpe dig på vej mod dit nye job. Så gør dig selv en tjeneste og vær ikke bange for at ringe op til dem, når du har brug for at finde et nyt job, eller hvis du bare har spørgsmål til bestemte områder inden for a-kasser, fagforeninger, arbejdsløshed eller lignende.

Udnyt alle mulighederne i din a-kasse og fagforening

Udnyt alle mulighederne i din a-kasse og fagforening